This is Halloween, this is Halloween... Or is it?

Tjo.

Först vill jag börja med nåt jag, av nån anledning, glömde att skriva om förra gången.

Jag skulle få besök av min vän "Hubert" i helgen, så jag var tvungen att städa lite. Annars hade han nog dött av en dammöverdos.

Det slutade iaf med att mor hjälpte mig att göra en totalstädning. Vi fick ihop en mindre sopsäck med saker att slänga. Vilket var väldigt jobbigt för mig, för jag kan inte slänga saker som jag fått av andra. Även om det var aslänge sedan och saken är trasig.

Det blev fint till slut iaf.


Nu över till mer nutida händelser.


I onsdags var jag ju och träffade Alice och hon som höll i Samspelet, eller Stegen, som det heter nu, tror jag. Så där pratade vi om vad de kan göra för mig, och vad jag vill ha hjälp med.
Det lät verkligen jättebra, och jag ska på möte med henne igen på onsdag.

Hoppas jag kommer ut och får göra nånting snart.


Jag vet att vissa folk inte direkt gillar USA, av nån anledning. Men en sak kan man inte gnälla på dem om. De vet när man firar Halloween. Seriöst alltså, finns det nån som kan säga exakt när man ska fira det i Sverige?

Läs här:

"I USA infaller alltid Halloween den 31 oktober, medan firandet i Sverige vanligtvis sker på aftonen före Alla helgons dag som är första lördagen i november, oavsett datum. Men Halloweenfester kan även förekomma lite när som helst i slutet av oktober eller början av november.
Dock skall inte Halloween blandas ihop med Alla helgons dag som är den enda kvarvarande rent katolska helgen i Sverige. Det råder ofta stor förvirring vilken dag Halloween skall firas i Sverige. Anledningen torde främst vara att Alla helgons dag i Sverige kan infalla från 31 oktober till 6 november. Allhelgonadagen, som står i den svenska almanackan den 1 november, bidrar ytterligare till förvirringen."


Vad är det för fel på svenskar? Hur svårt kan det vara att sätta ett datum?

Ska vi inte göra så med julafton också? Nåt i stil med:

"Julafton är en högtid som firas i december första torsdagen efter fullmåne. Men om högtiden infaller på en ojämn vecka flyttas den fram till nästkommande vecka. Men om datumen 16, 17 eller 18 december skulle ligga på den nya veckan så flyttar man tillbaka högtiden till torsdagen veckan innan fullmånen. Om denna nya vecka inte skulle vara i december så flyttar man fram julen till sista jämna datumet på månaden. Däremot, om det datumet skulle vara en söndag så ställer man in julafton det året.
Om julafton inträffar på ett skottår så firas den alltid 12 maj."


It makes sense to me. Det är iaf inte krångligare än påsk.


Jag var hos Mary-Ann igår, besöket blev inte riktigt som jag hade tänkt mig, men det var mycket trevligt ändå.


Jag hade säkert nåt mer att skriva om. Vet inte.









When battle has made you weary, please come back to see me.

Kommentarer
Postat av: Karin

ha,ha jag diggar din utmärkta förklaring om när vi numera skall fira eller inte fira julafton.

Den var klockren.

2011-10-29 @ 21:20:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0